Известие

Collapse
No announcement yet.

До колко сте пълнили оборотомера на пета скорост? 2.4 / 136 коня

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• До колко сте пълнили оборотомера на пета скорост? 2.4 / 136 коня

питането е за колегите с такъв мотор, на пета скорост до колко сте пълнили най-много оборотомера? при мен по магистралата пове4е от 4 хиляди оборота не иска да мръдне. на тея обороти съм със 195км/ч точно. това нормално ли е, при положение че на 2-ра и трета скорост си стига 5000 оборота без проблем
    Last edited by spe4elist; d.m.y г., 23:51. Основание: неточно заглавие на тема

Първоначално публикувано от newuser Покажи съобщение
    питането е за колегите с такъв мотор, на пета скорост до колко сте пълнили най-много оборотомера? при мен по магистралата пове4е от 4 хиляди оборота не иска да мръдне. на тея обороти съм със 195км/ч точно. това нормално ли е, при положение че на 2-ра и трета скорост си стига 5000 оборота без проблем
    Всички дизели на последна предавка са ограничени на 4000 оборота...Иначе заводско скороста е 203 км/ч, вече зависи кой какво му показва километража ...
    Ако искаш да минаваш 4000 оборота си сложи чип...
    Last edited by Jivko7777; d.m.y г., 18:54.
    156 2.4JTD 136+ PS

Comment

мерси,мислех че ограничението е след 4000 оборота но явно не е..доста дизели съм карал но над 180км/ч само с алфата и ми беше чудно що умира а а е толкова далеч от червената зона..

Comment

Първоначално публикувано от Jivko7777 Покажи съобщение
        Всички дизели на последна предавка са ограничени на 4000 оборота...Иначе заводско скороста е 203 км/ч, вече зависи кой какво му показва километража ...
        Ако искаш да минаваш 4000 оборота си сложи чип...
        Е това как го измисли не мога да разбера само искам да ми обясниш как компа познава че е на 5-та скорост.
        Колата трябва да стига поне 210км АКО е изправна.
        Търси проблем в колата не в ограничители.
        РАзбира се говоря за километри отчетени от километража.
        156 1,8 ТS 99
        Nissan Murano 2005

Comment

колата си е идеална, това 195 км/ч го направи с 3 човека и пълна с багаж, палатки и още кво ли не.. Мисля че с тоя товар няма как да стигне повече, а и бях с отвратителното гориво на лукойл. при теб бензина не знам дали има голяма разлика, обаче от както преди няколко месеца четах тука тема, в която хвалят горивата на Еко само от тях слагам (90% от зарежданията) и разликата при мен е огромна. ще я пробвам тея дни сам като съм в колата и с този дизел да видя колко ще стигне..

Comment

Незнам дали е уместно да се намесвам в темата,но аз на 5-та си правя доста повече от 4 000 оборота.Незнам дали има връзка м/у моя 1.9 и вашия 2,4 мотор,но си мисля че щом моя може да прави такива обороти значи и вашия трябва да може
            sigpic
            ex 147 JTD by Turbon
            Giulietta multiair - the new passion

Comment

Първоначално публикувано от Novachev Покажи съобщение
              Е това как го измисли не мога да разбера само искам да ми обясниш как компа познава че е на 5-та скорост.
              Колата трябва да стига поне 210км АКО е изправна.
              Търси проблем в колата не в ограничители.
              РАзбира се говоря за километри отчетени от километража.
              Айде сега на мене ще ми казваш че дизелите не са ограничени на 4000...
              Чети внимателно какво съм писал "... вече зависи кой какво му показва километража..."

Първоначално публикувано от Turbon Покажи съобщение
              Незнам дали е уместно да се намесвам в темата,но аз на 5-та си правя доста повече от 4 000 оборота.Незнам дали има връзка м/у моя 1.9 и вашия 2,4 мотор,но си мисля че щом моя може да прави такива обороти значи и вашия трябва да може
              Ако си с 6 скорости да нормално, но ако си с 5 това че правиш много след 4000 (едвали повече от 4750) то следователно имаш чип...
              156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Нямам чип, и двг си е сток, правя доста след 4к, вдигал съм 199 на джи-пи-ес, и имаше още да се набира
                sigpic
                Gulfstream G650 with Italian design...

Comment

Eй ама не се замисляте на кого какво говорите .
                  Някои хора трябва да имат не акт за раждане, а писмено извинение от производителя на контрацептиви.乁໒( ͒ ⌂ ͒ )७ㄏ
                  Българите ще излязат масово на протест, чак когато спрат Замунда
                  Една тема във форума се счита за успешна, ако до седмия коментар не се заговори за плюскане и пукница !

Comment

Ако има въобще някакво ограничение, то то е по мощност, на база физическите закони , не от софтуер - ако двигателят беше по-мощен, щеше да вдига и още обороти. Максималната скорост, респективно оборотите, зависят най-вече от мощността на автомобила.
                    2.4 жтд би трябвало да вдигне и над 200 км/ч, но един леко тръгнал дебитомер, примерно, може да му пречи.

Друг е въпросът колко наложително е да се двигат такива скорости
                    _______
                    146 JTD - ex
                    Renault Megane II 1.5 dci - ex

Nissan Qashkai 2.0 CVT - current

Comment

Първоначално публикувано от sunny2006 Покажи съобщение

Eй ама не се замисляте на кого какво говорите .
                      Тук, работата е сриозна, колеги!
                      145 QV ex.
                      146 Boxer TOTAL ex.
                      147 T.S. Sele top

Lancia Dedra 2000 16

Comment

Чети внимателно какво съм писал "... вече зависи
                        И какво, на 4000 някаква спирачка на коляновия вал ли се включва? И та само като е на 5-та? Интересна теория ...
                        Alfa Romeo 166 2.4 JTD
                        Блог за работа и кариера

sigpic

Comment

Принципно, логически и алгоритмично погледнато колата има Vehicle Speed Sensor, който казва на ЕКУ-то с каква скорост се движи автомобила. Не е невъзможно да се укаже в софтуера на колата при 195 км/ч да спре да взема предвид по високи стойности на потенциометъра на газта. Но... все пак това не е така или иначе
                          Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

Първоначално публикувано от trustworthy Покажи съобщение
                            но един леко тръгнал дебитомер,
                            2011 Giulietta MA-ex
                            1995 155 1.8 TS 8V
                            2005 GT JTD-ex,1998 156 1.8 TS-ex,1993 155 2.5V6-ex

Comment

Първоначално публикувано от oem Покажи съобщение
                              Принципно, логически и алгоритмично погледнато колата има Vehicle Speed Sensor, който казва на ЕКУ-то с каква скорост се движи автомобила. Не е невъзможно да се укаже в софтуера на колата при 195 км/ч да спре да взема предвид по високи стойности на потенциометъра на газта. Но... все пак това не е така или иначе
                              Електронно ограничение по максимална скорост го има, но за машини далеч по-мощни от 136 коня

@Jivko7777
                              Не знам кой те е вкарал колегата в тая заблуда, че има ограничение на 4000 оборота на 5-та при дизелите, но определено не си на прав път

Ако ти се занимава, може да пресметнеш с какви обороти би трябвало да е колата при максимална скорост по заводски данни. Трябват ти предавателното отношение на 5-тата и размера на гумите. Търтеят беше ги качвал някъде предавателните числа, ако не се лъжа.
                              _______
                              146 JTD - ex
                              Renault Megane II 1.5 dci - ex

Nissan Qashkai 2.0 CVT - current

Comment

Working...
                              X